Szparagi z serem i pomidorami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szparagi umyć, odkroić twarde końce, pędy obrać i pokroić na połówki. W garnku zagotować wodę...

Szparagi z serem i pomidorami

Składniki:

Szparagi z serem i pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Szparagi z serem i pomidorami

1. Szparagi umyć, odkroić twarde końce, pędy obrać i pokroić na połówki. W garnku zagotować wodę, dodać sól, cukier masło, szparagi i gotować przez 12 - 15 minut.


2. W tym czasie ser utrzeć, pomidory pokroić w drobną kostkę. Szparagi wyjąć łyżką cedzakową i osączyć. Ser, pomidory i zioła dodać do szparagów, doprawić solą i pieprzem. Mieszać, aż ser się roztopi.


Przepis pochodzi z książki Szparagi Marlisy Szwillus

Wydawnictwo: Hachette Livre