Sposób przygotowania:
Szparagi z chrupiącą okrasą
Czystym szparagom obłamujemy zdrewniały końcówki. Gotujemy w wodzie z solą oraz odrobiną cukru. Główki są delikatniejsze, a więc powinny wystawać ponad lustro wody.
Na patelni rozgrzewamy masło, wsypujemy płatki kukurydziane i smażymy aż się bardziej zarumienią i będą bardzo chrupiące. Tych płatków możemy dać sobie więcej jeśli bardzo lubimy.
Gdy widelec wchodzi śmiało w szparagi, możemy odcedzać. Po lekkim odcieknięciu nakładamy na talerze, polewamy chrupiącą okrasą i smacznego.
Na patelni rozgrzewamy masło, wsypujemy płatki kukurydziane i smażymy aż się bardziej zarumienią i będą bardzo chrupiące. Tych płatków możemy dać sobie więcej jeśli bardzo lubimy.
Gdy widelec wchodzi śmiało w szparagi, możemy odcedzać. Po lekkim odcieknięciu nakładamy na talerze, polewamy chrupiącą okrasą i smacznego.