Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Szparagi z groszkiem i orzechami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo smaczna przystawka na imprezki!

Szparagi z groszkiem i orzechami

Składniki:

Szparagi z groszkiem i orzechami

 

Sposób przygotowania:

Szparagi z groszkiem i orzechami
Szparagi obrać,związać w pęczek zalać niewielką ilością wody,posolić,dodać 1/2łyżeczki cukru i łyżkę masła i gotować15-20min.,osączyć.Groszek cukrowy blanszować 5min.w posolonym wrzątku,osączyć.Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy wrzucić groszek,posypać sezamem i smażyć ok.5min.Sałatę porwać na mniejsze kawałki,pomidory pokroić w ósemki.Na talerzach położyć po kilka liści sałaty,cząstek pomidorów,szparagów oraz groszek cukrowy i posypać orzechami.
Do octu winnego dodać szczyptę soli a gdy się rozpuści dodać pieprz,miód i kilka kropli sosu tabasco,dolać 2 łyżki oliwy i mieszać aż powstanie jednolity sos,którym polewamy warzywa.