Sposób przygotowania:
Szparagi z groszkiem i orzechami
Szparagi obrać,związać w pęczek zalać niewielką ilością wody,posolić,dodać 1/2łyżeczki cukru i łyżkę masła i gotować15-20min.,osączyć.Groszek cukrowy blanszować 5min.w posolonym wrzątku,osączyć.Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy wrzucić groszek,posypać sezamem i smażyć ok.5min.Sałatę porwać na mniejsze kawałki,pomidory pokroić w ósemki.Na talerzach położyć po kilka liści sałaty,cząstek pomidorów,szparagów oraz groszek cukrowy i posypać orzechami.
Do octu winnego dodać szczyptę soli a gdy się rozpuści dodać pieprz,miód i kilka kropli sosu tabasco,dolać 2 łyżki oliwy i mieszać aż powstanie jednolity sos,którym polewamy warzywa.
Do octu winnego dodać szczyptę soli a gdy się rozpuści dodać pieprz,miód i kilka kropli sosu tabasco,dolać 2 łyżki oliwy i mieszać aż powstanie jednolity sos,którym polewamy warzywa.
Persik