Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Szparagi z krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podawać na przekąskę.

Szparagi z krewetkami

Składniki:

Szparagi z krewetkami

 

  • 50 dag szparagów,
  • 1 puszka krewetek,
  • pół szklanki majonezu,
  • 2 łyżki gęstej śmietany,
  • 2 łyżki kaparów,
  • 1 łyżeczka musztardy

Sposób przygotowania:

Szparagi z krewetkami
Szparagi obrać i ugotować. Odcedzić, ostudzić i pokroić na trzy centymetrowe odcinki. Krewetki osączyć. Majonez wymieszać ze śmietaną i musztardą. Szparagi wymieszać z krewetkami, polać sosem, posypać kaparami. Podawać na przekąskę.