kruchebabeczki

kruchebabeczki

Szef Kuchni
[Przepisów: 19]

Szparagi z papryką, cukinią kukurydzą i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Danie na szybko, na kolację lub lekki obiad. Szparagi z papryką, cukinią, kukurydzą i mozzarellą zapieczone w cieście francuskim.

Szparagi z papryką, cukinią kukurydzą i mozzarellą

Składniki:

Szparagi z papryką, cukinią kukurydzą i mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Szparagi z papryką, cukinią kukurydzą i mozzarellą

ETAP 1:

Szparagi możemy podgotować w osolonej wodzie nie dłużej niż 10 minut. Paprykę kroimy w paski, cukinię w plasterki.

Na blaszkę wykładamy papier o pieczenia, układamy na nim ciasto francuskie, boki nacinamy. Układamy na spód plasterki cukinii, paprykę czerwoną, szparagi i kukurydzę.

Całość posypujemy startą mozzarellą i zawijamy. Pieczemy w 200 stopniach funkcja góra - dół około 25 minut. Ciasto powinno ładnie się zarumienić.

Tagi:

szparagi danie