Sposób przygotowania:
Szparagi z pieczarkami
Szparagi myję, odłamuję twarde/zdrewniałe końcówki i kroję na mniejsze kawałki, „łebki" zostawiam dłuższe. Pieczarki obieram, przepłukuję, odsączam porządnie z wody.
W rondlu rozpuszczam masło, wrzucam posiekany drobniutko czosnek, następnie pieczarki i szparagi, dodaję sos sojowy, sos Worcester, pieprz cytrynowy i wszystko przesmażam mieszając około 5 – 6 minut.
Szparagi i pieczarki mają być chrupkie, wtedy są najsmaczniejsze. Na koniec można posolić jeśli jest taka potrzeba.
Tak przygotowane szparagi, można zajadać same, lub podać z jajkiem sadzonym. W oryginale były podane na grzance:)
*przepis autorstwa bahusa, z moimi modyfikacjami.
W rondlu rozpuszczam masło, wrzucam posiekany drobniutko czosnek, następnie pieczarki i szparagi, dodaję sos sojowy, sos Worcester, pieprz cytrynowy i wszystko przesmażam mieszając około 5 – 6 minut.
Szparagi i pieczarki mają być chrupkie, wtedy są najsmaczniejsze. Na koniec można posolić jeśli jest taka potrzeba.
Tak przygotowane szparagi, można zajadać same, lub podać z jajkiem sadzonym. W oryginale były podane na grzance:)
*przepis autorstwa bahusa, z moimi modyfikacjami.