Sposób przygotowania:
Szparagowa fasolka z parówkami w sosie
Fasolkę umyć,osuszyć,oczyścić z ogonków i łyka jeśli jest. Przełożyć do garnka,dodać sól i zalać wodą. Ugotować do miękkości. Następnie odcedzić.
Cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę. W rondelku roztopić margarynę i zeszklić cebulę. Parówki obrać z osłonki i pokroić na 1,5 cm kawałki. Dodać do cebuli i smażyć aż parówki się zrumienią. Listki tymianku obrać z gałązek i raz przesiekać. Dodać do garnka,wymieszać. Wrzucić fasolkę i chwilę razem smażyć. W osobnej miseczce wymieszać mąkę z koncentratem i wodą. Wlać do garnka i dobrze wymieszać aby składniki się połączyły i zagotować.Doprawić do smaku. Podawać z pieczywem.
Smacznego!
Cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę. W rondelku roztopić margarynę i zeszklić cebulę. Parówki obrać z osłonki i pokroić na 1,5 cm kawałki. Dodać do cebuli i smażyć aż parówki się zrumienią. Listki tymianku obrać z gałązek i raz przesiekać. Dodać do garnka,wymieszać. Wrzucić fasolkę i chwilę razem smażyć. W osobnej miseczce wymieszać mąkę z koncentratem i wodą. Wlać do garnka i dobrze wymieszać aby składniki się połączyły i zagotować.Doprawić do smaku. Podawać z pieczywem.
Smacznego!
cris
monikaT83
2milutka