Sposób przygotowania:
Szparagowa kraina
1. Myjemy szparagi, obcinamy twarde końcówki i gotujemy w osolonej wodzie 10 minut, następnie na patelnie wlewamy olej, rozgrzewamy i przekładamy szparagi, dodajemy pomidorki koktajlowe, prużymy 5 minut i odstawiamy na bok.
2. Kroimy mięso na mniejsze podłużne kawałki, doprawiamy solą oraz przyprawą curry.
3. Każdy kawałek mięsa owijamy boczkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy 25 minut 180°C w rozgrzanym piekarniku.
4. W tym czasie, co piecze nam się mięso robi sos, do naczynia wlewamy śmietanę, wbijamy jajko, dodajemy straty na tarce o dużych oczach ser żółty, doprawiamy pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy i wlewamy do małego rondelka i gotujemy do chwili rozpuszczenia się sera. Gotowy sos wylewamy na dno półmiska lub dowolnego naczynia.
5. Na sos wykładamy warzywa a następnie kawałki kurczaka.
6. Danie gotowe.
7. Smacznego
2. Kroimy mięso na mniejsze podłużne kawałki, doprawiamy solą oraz przyprawą curry.
3. Każdy kawałek mięsa owijamy boczkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy 25 minut 180°C w rozgrzanym piekarniku.
4. W tym czasie, co piecze nam się mięso robi sos, do naczynia wlewamy śmietanę, wbijamy jajko, dodajemy straty na tarce o dużych oczach ser żółty, doprawiamy pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy i wlewamy do małego rondelka i gotujemy do chwili rozpuszczenia się sera. Gotowy sos wylewamy na dno półmiska lub dowolnego naczynia.
5. Na sos wykładamy warzywa a następnie kawałki kurczaka.
6. Danie gotowe.
7. Smacznego