Sposób przygotowania:
Szpinakowy chłodnik
Szpinak płuczemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym. Na patelni podgrzewamy olej rzepakowy, wrzucamy szpinak i smażymy go przez 2-3 minuty.
Szpinak odstawiamy do wystudzenia. Do garnka wkładamy jogurt, obrane ząbki czosnku i wystudzony szpinak. Wszystko blendujemy.
Ogórki myjemy, kroimy w kostkę. Chłodnik przyprawiamy i dodajemy pokrojone ogórki. Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Podajemy dobrze schłodzone.
Blog: Kulinarne Przygody Gatity
Szpinak odstawiamy do wystudzenia. Do garnka wkładamy jogurt, obrane ząbki czosnku i wystudzony szpinak. Wszystko blendujemy.
Ogórki myjemy, kroimy w kostkę. Chłodnik przyprawiamy i dodajemy pokrojone ogórki. Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Podajemy dobrze schłodzone.
Blog: Kulinarne Przygody Gatity
Blendi