gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Szpinak do obiadu 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Liście szpinaku dokładnie płuczemy w wodzie...

Szpinak do obiadu 3

Składniki:

Szpinak do obiadu 3

 

 

Sposób przygotowania:

Szpinak do obiadu 3
Liście szpinaku dokładnie płuczemy w wodzie. Następnie liście szpinaku przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól i zagotowujemy. Ugotowane liście odciskamy z wody (odcedzamy) i przekręcamy przez maszynkę. W garnku topimy masło, przekładamy do niego szpinak i dodajemy śmietankę wymieszaną z wodą. Całość zagotowujemy i przyprawiamy do smaku solą. Taki szpinak podaję na obiad do ziemniaków i jajek sadzonych.

Tagi:

szpinak