Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Książka Kucharska: Szpinak. Przepisy na 21 dań z wykorzystaniem szpinaku

Szpinak na gęsto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wiele osób nie lubi szpinaku. Ciekawa jestem ile z tych osób spróbowało go. Ten to wersja podstawowa. Delikatny i pyszny.

Szpinak na gęsto

Składniki:

Szpinak na gęsto

 

Sposób przygotowania:

Szpinak na gęsto
Szpinak przebieramy, dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Drobno kroimy. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę smażymy (czosnek nie może zbrązowieć) . Wkładamy szpinak , przykrywamy i dusimy 10 min. Dodajemy 1 łyżeczkę soku z cytryny i sól, mieszamy.

Można dodać 1 łyżkę słodkiej śmietany 18%. Ja osobiście wolę bez. 

Tagi:

szpinak