dżastysia

dżastysia

Kucharz
[Przepisów: 9]

Kotlety ryżowe ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety ryżowe ze szpinakiem podawać z surówką lub sałatką warzywną.

Kotlety ryżowe ze szpinakiem

Składniki:

Kotlety ryżowe ze szpinakiem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety ryżowe ze szpinakiem
Ryż ugotować na pół gęsto. Zmieszać z 3 ugotowanymi na twardo i posiekanymi jajkami. Szpinak umyć i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i drobno posiekać, dodać do ryżu, to samo z zieloną pietruszką. Całość wymieszać z surowym jajkiem, przyprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Formować małe kotlety, obtaczać każdy w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z oby stron.