mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Szpinak na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny i zdrowy szpinak idealny do obiadu

Szpinak na ciepło Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szpinak na ciepło

 

Sposób przygotowania:

Szpinak na ciepło
Cebulkę obieramy i siekamy podsmażamy na maśle nastepnie wrzucamy szpinak i dusimy w garnku aż szpinak się rozpuści , doprawiamy do smaku sola , pieprzem , kucharkiem . Mąkę mieszamy ze śmietaną dodajemy jajko oraz zmiażdżone ząbki czosnku , dobrze mieszamy i dodajemy do szpinaku , dusimy jeszcze chwilkę aż szpinak zgęstnieje na koniec wyciskamy sok z cytryny i dodajemy doprawiając jeszcze do smaku . Polecam pyszny i bardzo zdrowy szpinak .
Szpinak na ciepło
Do podsmażonej cebulki dodajemy mrożony szpinak
Szpinak na ciepło
śmietanę jajko mąkę i czosnek łaczymy razem
Szpinak na ciepło
Dodajemy do szpinaku i na małym ogniu dusimy
Szpinak na ciepło
Dobrze mieszamy , doprawiamy sokiem z cytryny