Dorota0309

Dorota0309

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 20]

Szpinak z pędami bambusa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo łatwe danie kuchni chińskiej

Szpinak z pędami bambusa

Składniki:

Szpinak z pędami bambusa

 

  • 100 g pędów bambusa
  • 400 g szpinaku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 szklanka rosołu warzywnego
  • sól do smaku
  • olej

Sposób przygotowania:

Szpinak z pędami bambusa
Pędy bambusa pokroić na mniejsze kawałki, szpinak umyć, odsączyć, pokroić. W woku rozgrzać olej, wrzucić warzywa i smażyć przez ok 5 min. Doprawić do smaku solą, wlać rosół warzywny i dusić jeszcze parę minut. Na sam koniec dodać sos sojowy, wymieszać. Podawać gorące.

Tagi:

szpinak sosy