iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Szpinak z soczewicą na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szpinak z soczewicą na ciepło

Szpinak z soczewicą na ciepło

Składniki:

Szpinak z soczewicą na ciepło

 

 

Sposób przygotowania:

Szpinak z soczewicą na ciepło
Szpinak świeży - można tez użyć mrożonego - myjemy lekko osuszamy w wirówce do sałaty .Kroimy na mniejsze części . Szpinak podsmażamy na masełku . Dodajemy wyciśnięty czosnek. Soczewice odsączamy na sitku z zalewy i dodajemy do szpinaku . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku . Mieszamy i dusimy chwilę . Pod koniec zaciągamy jogurtem naturalnym . Podajemy na ciepło jako przystawkę do obiadu