jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Szpinakowa owsianka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Owsiankę polecam na pyszne śniadanie. Najpyszniejsza wychodzi ze świeżego szpinaku, ale jeśli takim nie dysponujemy możemy użyć mrożonego. Jako dodatek podajemy ulubione owoce.

Szpinakowa owsianka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szpinakowa owsianka

SKŁADNIKI

Sposób przygotowania:

Szpinakowa owsianka

ETAP 1

Szpinakowa owsianka
na mleku gotujemy płatki owsiane

Dwie szklanki mleka przelewamy do garnka i zagotowujemy. Na gotujące wsypujemy płatki owsiane. Gotujemy je na wolnym ogniu do miękkości. W trakcie gotowania mieszamy je co jakiś czas.

ETAP 2

Miedzy czasie banana obieramy ze skórki. Pokrojonego dodajemy do pozostałego mleka.

ETAP 3

Szpinakowa owsianka
szpinak miksujemy z mlekiem i bananem

Umyty i osuszony szpinak kroimy na mniejsze części. Rozdrobnionego dodajemy do mleka i banana. Całość miksujemy.

ETAP 4

Szpinakowa owsianka
szpinakową masę dodajemy do płatków

Otrzymaną zieloną, szpinakowo- bananową masę dodajemy do ugotowanych płatków. Całość mieszamy do połączenia składników. Zagotowujemy razem chwilkę. Gotową owsiankę porcjujemy na talerzyki. Dekorujemy świeżymi owocami i podajemy.


Tagi:

szpinak danie