aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

szpinakowe babeczki z fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne babeczki z szpinakiem i fetą.

szpinakowe babeczki z fetą

Składniki:

szpinakowe babeczki z fetą

 

Sposób przygotowania:

szpinakowe babeczki z fetą
Szpinak gotujemy w osolonej wodzie ok 7 min. Gdy mamy szpinak mrożony, nie musimy go gotować, wystarczy, że go odmrozimy i opłuczemy. Następnie świeży szpinak siekamy. Przesianą mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Mikserem miksujemy jajka z olejem i jogurtem. Stopniowo dodajemy pozostałe składniki. Dodajemy szpinak i fetę,mieszamy. Ciasto wykładamy łyżką do ok 12 foremek wysmarowanych masłem. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki nam wyrosły.