Sposób przygotowania:
Szpinakowe Gniazda
To coś nie tylko dla fanów szpinaku,idealna przystawka na przykład na przyjęcie - ładnie się prezentująca , a w smaku nie mająca sobie równych:) Szpinak rozmrażamy gotując w odrobinie osolonej wodzie.Odcedzamy dokładnie , przekładamy do miseczki , dodajemy odrobinę pieprzu i wyciśnięty ząbek czosnku.Mieszamy dokładnie i odstawiamy do wystygnięcia.Na małej patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek i podsmażamy łuskany słonecznik aż się ładnie zarumieni.Ściągamy z patelni i wykładamy na ręcznik papierowy , aby odsączyć nasiona z oliwy.Następnie mieszamy słonecznik ze szpinakiem i na końcu dodajemy nasz serek twarogowy naturalny.Przekładamy do miseczek żaroodpornych , ugniatamy i do każdej z miseczek dodajemy jajko , solimy odrobinę i dajemy do piekarnika na 190 stopni aż jajka nam się zetną. Smacznego