motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Szpinakowe pierogi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierogi ze szpinakiem, zdrowe i pożywne danie

Szpinakowe pierogi

Składniki:

Szpinakowe pierogi

 

Sposób przygotowania:

Szpinakowe pierogi
Do mąki wbić jajko oraz dodać około 200 ml wody. Wlać olej. Zagnieść składniki i wyrabiać, aż powstanie gładkie ciasto. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Cebulę zarumienić na oleju i lekko posolić. Dodać czosnek i szpinak i chwilę odparować. Doprawić i odstawić w chłodne mijsce do przestudzenia. Następnie wymieszać wszystko z serem feta. Ciasto rozwałkować cienko i wykrawać krążki. Na środku każdego nakładać farsz i zlepiać brzegi. Pierogi gotwać 3 minuty w osolonej wodzie, do momentu wypłynięcia na wierzch.