dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Szpinakowo-groszkowa salsa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo fajny dodatek warzywny do grzanek, kanapek oraz jako obłożenie pieczonych mięs np kurczaka czy ryb.

Szpinakowo-groszkowa salsa

Składniki:

Szpinakowo-groszkowa salsa

 

Sposób przygotowania:

Szpinakowo-groszkowa salsa
Liście szpinaku płuczemy trzy razy w wodzie by wypłukać z nich piasek, osuszamy w wirówce do sałaty i siekamy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy (niezbyt mocno ) oliwę. Cebulę siekamy w drobną kosteczkę i szklimy na oliwie. Do miękkiej cebuli dodajemy liście szpinaku, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz mrożony groszek (nie trzeba go wcześniej rozmrażać). Podgrzewamy jeszcze 2 minuty. Całość doprawiamy do smaku sola i pieprzem. 

Tagi:

szpinak