Sposób przygotowania:
Roztańczony salsą kurczak
Filet opłukać, oczyścić z błonek, podzielić na 4 części, delikatnie rozbić. zamarynować z oliwą, miodem, imbirem i przyprawami. Salsę mango stworzyć z : obranego i pokrojonego w kostkę mango, drobno posiekanej chili, cebuli, kolendry, mięty i przypraw. Tak samo z salsą awokado.Awokado szybko skropić sokiem by nie ściemniało, wymieszać. Grillować na rozgrzanej patelni grillowej chwilę z obu stron do zarumienienia. Placki tortilla pokrojone na 8 części włożyć do nagrzanego wcześniej na 200 stopni piekarnika i wyłączyć grzanie. Po chwili powinny być dobre, chrupiące, uwaga, nie mogą się zrobić mocno brązowe! Łatwo o nich zapomnieć , to chwila. Filet podawać z trójkątami chrupkiej tortilli i salsą, jak na zdjęciu- jako tapas( przystawka).
robertjankopp
thegrooba