Sposób przygotowania:
Dorsz z pikantną salsą
Filet opłukac osuszyć paierowym recznikiem .Imbir śieży ok 1 cm drobno posiekać wymieszać z miodem płynnym ,sosem sojowym,i olejem lub oliwą . W taką marynatę włożyć rybę . Odstawić na 10 min w chłodne miejsce .Robimy salsę .Truskawki myjemy ,odcinamy zielone części kroimy w kosteczkę ,dodajemy sok z limonki z ok 1/2 sztuki .Kolendrę ,koperek myjemy suszymy siekamy dodajemy do salsy .Mały kawałek chilli siekamy i także dodajemy do salsy Rybę wyciągamy z marynaty i pieczemy w piekarniku w 190 stopniach ok 10 min . Gotowa rybę podajemy z salsą i z sałatką z roszponki .Rozszpunke kropimy oliwą i solą morską doprawiamy
dża
skuter5
mocsłodkości
Czekoladka 2