olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Sztuka mięsa 3

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczne i pożywne mięso tradycyjne

Sztuka mięsa 3

Składniki:

Sztuka mięsa 3

 

  • 70dag mięsa z kością (rostbef, pręda itp.)
  • włoszczyzna z kapustą
  • 1 suszony grzyb
  • kilka ziaren pieprzu
  • sol
  • 1/2 pieczonej cebulki lub smazonej

Sposób przygotowania:

Sztuka mięsa 3
Mięso opłukać, zalać wrzątkiem, dodać przyrpawy i opieczona lub osmazoną na tłuszczu cebulę, namoczony grzyb i gotować na słabym ogniu przez ok. 1 godzinę. Dodać oczyszczoną włoszczyznę i gotować do chwili, gdy jarzyny i mięso bedą miękkie. Po ugotowaniu mięso wyjąć, pokrorić na porcje i podać z dowolym sosem i ziemniaczkami + buraczki z chrzname.