justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Sztuka z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

odrobina panierki nadała mięso chrupkość

Sztuka z kurczaka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sztuka z kurczaka

 

  • pierś z kurczaka 3 pojedyncze
  • sól
  • pieprz
  • majeranek 1 łyżka
  • panierka do kurczaka 1 łyżka
  • olej 3 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Sztuka z kurczaka
1. Piersi lekko ubijamy, nie trzeba mocno ubijać, wystarczy że będą lekko rozpłaszczone. Olej mieszamy z solą, pieprzem i majerankiem. Taką marynatą nacieramy każdą pierś i odstawiamy na godzinę do lodówki. 2. Na patelni rozgrzewamy olej. mięso obsypujemy z każdej strony odrobiną panierki i układamy na patelni. 3. Kiedy mięso usmaży się z jednej strony przewracamy na drugą.
Sztuka z kurczaka
Taką marynatą nacieramy każdą pierś i odstawiamy na godzinę do lodówki.
Sztuka z kurczaka
2. Na patelni rozgrzewamy olej. mięso obsypujemy z każdej strony odrobiną panierki i układamy na patelni.
Sztuka z kurczaka
2. Na patelni rozgrzewamy olej. mięso obsypujemy z każdej strony odrobiną panierki i układamy na patelni.