Sposób przygotowania:
Szwedzkie ciasto czekoladowe
Jajka i cukier wrzucić do miski, ubić na jasną puszystą masę. Mąkę i kakao przesiać i wymieszać.
Do jajek z cukrem wlać roztopione i przestudzone masło, zmiksować. Wsypać mąkę z kakao, ponownie zmiksować.
Masę wlać do formy (średnica 21) wyścielonej papierem do pieczenia.
Wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec około 25 minut.
Wystudzić.
Do jajek z cukrem wlać roztopione i przestudzone masło, zmiksować. Wsypać mąkę z kakao, ponownie zmiksować.
Masę wlać do formy (średnica 21) wyścielonej papierem do pieczenia.
Wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec około 25 minut.
Wystudzić.
SylaUla