WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Szybka potrawka z mięsa z rosołu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka potrawka z mięsa z rosołu z kaczki, z marchewką, cebulą, koperkiem i śmietaną. Dość mocno przyprawiona.

Szybka potrawka z mięsa z rosołu Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Szybka potrawka z mięsa z rosołu

 

  • 0,5 piersi z kaczki lub 1 udo z rosołu
  • 1 marchewka z rosołu
  • 1 cebula
  • Kilka łyżek śmietany 30%
  • Przyprawa gyros
  • Sól do smaku
  • Szczypta pieprzu ziołowego
  • Szczypta majeranku
  • Trochę posiekanego koperku
  • Mały listek laurowy
  • 2 kulki ziela angielskiego
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Szybka potrawka z mięsa z rosołu

ETAP 1:

Mięso oddzielić od kości i skóry i podzielić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Zeszklić na oleju w garnku. Dodać mięso i przyprawić przyprawą do gyrosa i solą. Obsmażyć.

Dodać marchewkę pokrojoną w kostkę. Zalać ok. 1,5 szklanki wody. Włożyć listek i ziele angielskie. Dodać majeranek, pieprz ziołowy i zagotować. Wlać śmietanę i dodać koperek. Dusić kilka minut. Dosypać kaszę manną i dusić jeszcze kilka minut.

Podawać np z ryżem.

Szybka potrawka z mięsa z rosołu
Potrawka z mięsa z rosołu po przygotowaniu w garnku
Szybka potrawka z mięsa z rosołu
Woda i przyprawy dodane do mięsa z cebulą
Szybka potrawka z mięsa z rosołu
Pokrojona na kawałki marchewka dodana do mięsa
Szybka potrawka z mięsa z rosołu
Mięso po dodaniu do cebuli przyprawione przyprawą gyros i solą
Szybka potrawka z mięsa z rosołu
Cebula pokrojona w kostkę przełożona do garnka