Sposób przygotowania:
Szybka przystawka z jaj
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w ósemki. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Szczypiorek posiekać drobno.
Na okrągłym dużym talerzu układać jajka na kształt okręgów koncentrycznych.Posypać połową szczypiorku. Następnie ułożyć na środku starty ser żółty. Posypać ziołami prowansalskimi i pozostałym szczypiorkiem. Na koniec na samym środku ułożyć kopczyk majonezu i udekorować go listkami bazyli. Podawać z ciepłymi grzankami czosnkowymi.
Na okrągłym dużym talerzu układać jajka na kształt okręgów koncentrycznych.Posypać połową szczypiorku. Następnie ułożyć na środku starty ser żółty. Posypać ziołami prowansalskimi i pozostałym szczypiorkiem. Na koniec na samym środku ułożyć kopczyk majonezu i udekorować go listkami bazyli. Podawać z ciepłymi grzankami czosnkowymi.