Sposób przygotowania:
Szybka sałatka
Na początku najlepiej zrobić sos aby "przegryzł się". 4-5 łyżek dobrej jakości oliwy z oliwek mieszamy z 4 łyżkami octu winnego (może być biały lub czerwony). Czosnek drobno siekamy i dodajemy go do oliwy (można również użyć czosnku granulowanego lub świeżo zmielonego w młynku). Następnie dodajemy 2 łyżki musztardy, płaską łyżeczkę cukru, sól i pieprz. Wszystko energicznie mieszamy i wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Sałatą myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidory myjemy i kroimy w grubą kostkę. Odlewamy zalewę z mozzarelli i kroimy ją w grubą kostkę. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy. Na 15 minut przed podaniem polewamy sałatkę wcześniej przygotowanym sosem. Na wierzchu można posypać bazylią.