Sposób przygotowania:
Szybka, smaczna, ostra przekąska
Pomidory dokładnie opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, następnie pokroić w grubsze plastry.
Czosnek obrać przecisnąć przez praskę , a następnie wymieszać z jogurtem naturalnym typu greckiego. (można dodać soli i pieprzu ale nie konieczne).
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na plastry pomidorów nakładać jogurt z czosnkiem a następnie obficie obsypać startym żółtym serem.
Plastry ułożyć na liściach salaty zielonej.
Rada;
Jeżeli ktoś nie lubi pomidorów ze skórą, to można pomidory najpierw sparzyć gorącą wodą i zdjąć skórkę.
Czosnek obrać przecisnąć przez praskę , a następnie wymieszać z jogurtem naturalnym typu greckiego. (można dodać soli i pieprzu ale nie konieczne).
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na plastry pomidorów nakładać jogurt z czosnkiem a następnie obficie obsypać startym żółtym serem.
Plastry ułożyć na liściach salaty zielonej.
Rada;
Jeżeli ktoś nie lubi pomidorów ze skórą, to można pomidory najpierw sparzyć gorącą wodą i zdjąć skórkę.
SylaUla
BozenaMatuszczyk
To prawda.;)Pozdrawiam
gusia1000