Sposób przygotowania:
Pomidory nadziewane kaszą kuskus
1. Kaszę kuskus zalewamy gorącym bulionem, gotujemy minutkę do wchłonięcia całego płynu cały czas mieszając. Studzimy. Natkę płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie kroimy drobno razem z suszonymi pomidorami.
2.Do kaszy dodajemy pokrojoną natkę i pomidory, przyprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi, pieprzem i ewentualnie solą. Mieszamy.
3. Pomidory myjemy i osuszamy, ścinamy wierzchy, a środek delikatnie wydrążamy, następnie osuszamy na papierowym ręczniku.
4. Do przygotowanych pomidorów nakładamy kaszę,układamy w formie żaroodpornej,na dno formy wlewamy olej. Pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Przed końcem pieczenia pomidory posypujemy startym na drobnych oczkach serem żółtym. Zapiekamy aż ser się roztopi.Podajemy.
2.Do kaszy dodajemy pokrojoną natkę i pomidory, przyprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi, pieprzem i ewentualnie solą. Mieszamy.
3. Pomidory myjemy i osuszamy, ścinamy wierzchy, a środek delikatnie wydrążamy, następnie osuszamy na papierowym ręczniku.
4. Do przygotowanych pomidorów nakładamy kaszę,układamy w formie żaroodpornej,na dno formy wlewamy olej. Pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Przed końcem pieczenia pomidory posypujemy startym na drobnych oczkach serem żółtym. Zapiekamy aż ser się roztopi.Podajemy.