Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Szybka surówka z włoskiej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Surówka z kapusty włoskiej jest łatwa i szybka do zrobienia.

Szybka surówka z włoskiej kapusty

Składniki:

Szybka surówka z włoskiej kapusty

 

  • 40 dag kapusty włoskiej
  • 2 ogórki kwaszone
  • 1 jabłko
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka musztardy
  • zielenina
  • ocet winny
  • sól
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Szybka surówka z włoskiej kapusty
Kapustę bardzo drobno poszatkować. Ogórka kiszonego pokroić w drobną kostkę. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Olej wymieszać z musztardą. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do salaterki, przyprawić do smaku solą, cukrem, octem winnym lub sokiem z cytryny, wymieszać, oblać sosem musztardowym. Surówkę przykryć i włożyć do lodówki na kilka minut. Przed podaniem posypać siekaną zieleniną.