ewelinuśka

ewelinuśka

Szef Kuchni
[Przepisów: 90]

Szybka zupka z kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przygotowanie: 20 minut, Gotowanie: 10 minut.

Szybka zupka z kurczakiem

Składniki:

Szybka zupka z kurczakiem

 

  • 40 dag pieczarek
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 40 dag filetów z piersi kurczaka
  • 1/2 paczki mrożonej mieszanki warzywnej (marchewka, brokuły, kalafior, kukurydza)
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Szybka zupka z kurczakiem
Pieczarki oczyścić, pokroić na kawałki. Mięso opłukać, pokroić w paski. W rondlu rozgrzać masło, włożyć pieczarki i kurczaka, posypać solą i pieprzem, zrumienić. Wlać bulion, zagotować. Dodać mrożonkę, gotować 10 minut. Dolać śmietanę, przyprawić solą i pieprzem, posypać natką.