Sposób przygotowania:
Szybki drożdżowiec z rabarbarem i twarogiem
Do miski wlać kefir ogrzany do temperatury pokojowej, dodać pokruszone drożdże i cukier, wymieszać. Wbić 2 jajka, wlać olej, wsypać mąkę i sól. Nie mieszać. Odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Rabarbar pokroić w kawałki.
Po godzinie ciasto wymieszać, dodać część rabarbaru i wymieszać ponownie. Nałożyć do formy wyścielonej papierem, wyrównać. Ciasto posypać pokruszonym twarogiem, następnie resztą pokrojonego rabarbaru, na koniec posypać cukrem trzcinowym.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 40 minut.
Po godzinie ciasto wymieszać, dodać część rabarbaru i wymieszać ponownie. Nałożyć do formy wyścielonej papierem, wyrównać. Ciasto posypać pokruszonym twarogiem, następnie resztą pokrojonego rabarbaru, na koniec posypać cukrem trzcinowym.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 40 minut.