alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Drożdżowe z rabarbarem i truskawkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pachnące i pyszne ciasto drożdżowe z rabarbarem, truskawkami i chrupiącą kruszonką. Najlepsze z szklanką mleka.

Drożdżowe z rabarbarem i truskawkami

Składniki:

Drożdżowe z rabarbarem i truskawkami

 

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe z rabarbarem i truskawkami
Mleko lekko podgrzać dodać pokruszone drożdże, łyżeczkę cukru i mąki. Wymieszać i odłożyć do poruszania. Mąkę przesiać dodać cukier, roztopioną margarynę, jajka, zaczyn drożdżowy, sól i wyrobić gładkie ciasto. Odłożyć w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Tortownicę o średnicy 25 cm wysmarować margaryną przełożyć ciasto i ponownie odłożyć na 15 minut do wyrośnięcia. Ułożyć pokrojony rabarbar i truskawki. Z mąki, margaryny, cukru zagnieść kruszonkę i posypać ciasto. Piec około 45 minut w 170 stopniach.