Sposób przygotowania:
Drożdżowe z rabarbarem i kruszonką 2
Mleko podgrzewamy w garnku razem z pokrojonym masłem i cukrem - do momentu aż składniki się połączą. Przestudzone miksujemy na małych obrotach z jajkami (około 1-2 minuty). Wsypujemy pokruszone drożdże i miksujemy jeszcze około 2 minuty. Miskę przykrywamy, odstawiamy w bardzo ciepłe miejsce na około 2 godziny (po tym czasie masa musi być spieniona). Dodajemy przesianą mąkę i wyrabiamy aż ciasto będzie odchodzić od ręki. Ciasto wylewamy na blachę wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem. Odstawiamy w ciepłe miejsce. Rabarbar kroimy w kostkę.Wszystkie składniki na kruszonkę rozcieramy palcami do powstania kruszonki. Na ciasto nakładamy rabarbar. Posypujemy gęsto kruszonką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 20 minut. Piekarnik nagrzewamy do 180'C. Wkładamy ciasto na początek z termoobiegiem. Pieczemy tak ok. 20 min. Potem jeszcze ok. 35-40 minut bez termoobiegu. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!