Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Wszystkie składniki na ciasto wsypujemy według podanej kolejności do miski i odstawiamy na ok. 4 godziny. W międzyczasie rabarbar należy umyć, obrać, pokroić na kawałki i posypać cukrem.
Po upływie 4 godzin należy dobrze wymieszać ciasto, aby miało gładką konsystencję. Przekładamy ciasto do wysmarowanej blachy i układamy rabarbar, posypujemy kruszonką.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C przez ok. 45 minut. Drożdżówkę można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
Po upływie 4 godzin należy dobrze wymieszać ciasto, aby miało gładką konsystencję. Przekładamy ciasto do wysmarowanej blachy i układamy rabarbar, posypujemy kruszonką.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C przez ok. 45 minut. Drożdżówkę można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.