Sposób przygotowania:
Szybkie i pyszne ciasto z jabłkami
Do miksera wbić jajka i ubijać na najwyższych obrotach około minuty. W trakcie ubijania wsypywać cukier i dalej miksować około 5 minut. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sito i dodać do masy jajecznej. Na wolniejszych obrotach wymieszać ciasto i wylać je do tortownicy o średnicy 23 cm wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w sporą kostkę. Dodać barwnik i mieszać aż jabłka złapią czerwony kolor. Następnie wsypać przyprawę do jabłecznika i mąkę i ponownie wymieszać. Tak przygotowane jabłka wyłożyć na ciasto. Tortownicę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 40 minut. Ciasto po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem.
edytaha
zewa
dziękuję :)
zbysiowa
zewa
dziękuję i smacznego :))
gusia1000