Sposób przygotowania:
Szybki Murzynek
CIASTO: do większego naczynia wlać wodę, dodać margarynę, kakao i cukier. Zagotować. Gdy wszystko się połączy i zagotuje odłożyć do ostudzenia. Do zimnej masy dodać mąkę, proszek do pieczenia i żółtka. Pod koniec łyżką wmieszać ubitą pianę z białek. Wylać na wysmarowaną margaryną brytfannę i piec ok. 30 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć, ostudzić i przeciąć wzdłuż na pół. MASA: Przygotować galaretkę jak podano na opakowaniu. Odstawić do lekkiego stężenia. Kremówkę ubić, dodać cukier i galaretkę. Przygotowaną masą przełożyć placek. POLEWA: wszystkie składniki dać do miski, mieszać aż do zagotowania. Polać wystudzone po placku. Odstawić na 2 godz. do lodówki.