Sposób przygotowania:
Szybki obiad Eliprzygotowanie kiełbasy
Grillowaną kiełbasę pokroić w plasterki.
przygotowanie boczku
Z boczku odkroić skórkę i pokroić go w kostkę.
przygotowanie ziemniaków
Wczorajsze ugotowane ziemniaki pokroić na większe kawałki.Ugotowane wczoraj.
przygotowanie kapusty
Do kapusty dodać sos chili i wymieszać.
przygotowanie cebuli
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie koperku
Koperek opłukać,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.
przygotowanie potrawy
W brytfance rozgrzać smalec,dodać cebulę i smażyć aż się zeszkli. Do cebuli dodać ziemniaki i dalej smażyć aż ziemniaki się lekko zrumienią.
przygotowanie potrawy cd
Do podsmażonych ziemniaków dodać boczek i kiełbasę.
przygotowanie potrawy cd
Do potrawy dodać kapustę i wymieszać.
przygotowanie potrawy cd
Potrawę doprawić solą,czosnkiem granulowanym do smaku i jeszcze chwilę smażyć. Do gotowej potrawy dodać koperek, wymieszać i od razu podawać. Smacznego!