Sposób przygotowania:
Bardzo szybki obiad
Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni, włączamy termoobieg. W górnej części piekarnika umieszczamy wysypane na blaszkę mrożene frytki, niżej skrzydełka poukładane na kratce. Podgrzewamy wszystko przez 20 minut. Gotowe frytki posypujemy wegetą i ziołowym pieprzem.
W tym czasie parzymy pomidory i obieramy ze skórki, oliwki osączmy z zalewy, czosnek obieramy, cukinię myjemy. Wrzucamy wszystko do blendera o ostrzu tnącym w trójkąty. Dodajemy majonez, jogurt i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Smacznego!
W tym czasie parzymy pomidory i obieramy ze skórki, oliwki osączmy z zalewy, czosnek obieramy, cukinię myjemy. Wrzucamy wszystko do blendera o ostrzu tnącym w trójkąty. Dodajemy majonez, jogurt i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Smacznego!