Sposób przygotowania:
Rolady z pesto i szparagamiETAP 1:
Pietruszkę natkę przekładam pokrojoną do pojemnika, dodaję orzechy, ser, czosnek, dolewam oliwę i miksuję blenderem, doprawiam solą, pieprzem.
ETAP 2:
Piersi z kurczaka nacinam tak żeby utworzyły jeden płat mięsa długi. Szparagi obieram i gotuję al dente w osolonej wodzie.
Piersi sole, pieprzę, smaruję pesto i układam szparagi wzdłuż dłuższego boku. Zwijam tak żeby tworzyły długą roladę.
ETAP 3:
Związuję nitką i smażę z każdego boku na oleju 30 minut na wolnym ogniu. Pomidorki smażę razem. Kapustę szatkuje. Cebule obieram i kroję.
ETAP 4:
Kapustę przekładam do garnka,dolewam dwie szklanki wody, dodaję liść, ziele angielskie i gotuję do miękkości. Odlewam część wody, dodaję cebulę, i chwilę razem duszę. doprawiam sola, pieprzem.
Jagodowa
Magdalena88
marietta
mysza75
Dziękuję za miłe słowa, i zapraszam na obiad :-) pozdrawiam