Sposób przygotowania:
Szybki piernik ze śliwkami
W misie miksera mieszamy mokre składniki – mleko, olej i jajka. W drugiej misce łączymy ze sobą suche produkty – mąka, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika i cukier. Ciągle miksując dodajemy po łyżce mąkę z resztą składników, aż do wyczerpania. Miksujemy na gładką, gęstą masę. Wylewamy ją do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 22 cm.
Śliwki myjemy, kroimy na połówki, wyjmujemy pestki. Możemy dodać śliwki z kompotu. Układamy je na cieście, lekko dociskamy.
Ciasto pieczemy przez 45-50 minut w temperaturze 180*C.
Śliwki myjemy, kroimy na połówki, wyjmujemy pestki. Możemy dodać śliwki z kompotu. Układamy je na cieście, lekko dociskamy.
Ciasto pieczemy przez 45-50 minut w temperaturze 180*C.