Sposób przygotowania:
Szybki placek
Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier, po chwili ubijania dodać po 1 żółtku. Mąkę wymieszać z kakao, sodą, cynamonem i proszkiem do pieczenia.
Do ubitych jaj dodawać na przemian olej i mąkę.
Jabłka pokroić w kostkę, orzechy posiekać i dodać do ciasta - wymieszać i przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok 40 min ( do suchego patyczka).
Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Do ubitych jaj dodawać na przemian olej i mąkę.
Jabłka pokroić w kostkę, orzechy posiekać i dodać do ciasta - wymieszać i przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok 40 min ( do suchego patyczka).
Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
JOLANTA NIKASMI