Sposób przygotowania:
Szybki tort czekoladowo-śmietankowy
Biszkopt ciemny: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem na puch, następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao, mieszamy łyżką. Na samym końcu wmieszujemy pianę z białek. Gotowe ciasto wykładamy do tortownicy o średnicy 28 cm i pieczemy 30 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu studzimy i przekrawamy na pół. W ten sam sposób pieczemy biszkopt jasny. Dodatkowo z identycznych składników pieczemy jeden biszkopt kakaowy w trotownicy o średnicy 22 cm. Po upieczeniu przekrawamy go na pół. Następnie przygotowujemy kremy czekoladowy i śmietankowy w oddzielnych naczyniach wg przepisu na opakowaniu. Jedną część biszkoptu jasnego większego smarujemy kremem czekoladowym, przykrywamy biszkoptem ciemnym i znowu smarujemy kremem śmietankowym. Przekładamy tak na przemian do wyczerpania większych krążków biszkoptowych. Następnie na wierzch kładziemy mały krążek biszkoptu, prezkładamy go dowolnym kremem, przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Wierzch i boki tortu smarujemy kremem, który nam pozostał. Dodatkowo dekorujemy go szprycą. Posypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy dowolnymi owocami.