Sposób przygotowania:
Wiosenna zupa ze szczawiem
Pierś z kurczaka wkładamy do dużego garnka i dolewamy 1,5 wody (opcjonalnie bulionu).
Gotujemy około 10 minut, odszumowując. Dodajemy przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk i pieprz ziarnisty oraz pokrojona w kostkę marchew i gotujemy kolejne 10 minut.
Przyprawy najlepiej umieścić w małym organzowym woreczku aby było łatwo je wyciągnąć.
Dokładamy obrane szparagi i gotujmy około 7-8 minut aż będą prawie miękkie.
Dokładamy resztę warzyw: groszek, szpinak i szczaw i gotujemy jeszcze około 5 minut.
Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Nabierkę zupy nalewamy do miseczki i łączymy z śmietanką.
Dolewamy do garnka i gotujemy jeszcze minutę.
Gotujemy około 10 minut, odszumowując. Dodajemy przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk i pieprz ziarnisty oraz pokrojona w kostkę marchew i gotujemy kolejne 10 minut.
Przyprawy najlepiej umieścić w małym organzowym woreczku aby było łatwo je wyciągnąć.
Dokładamy obrane szparagi i gotujmy około 7-8 minut aż będą prawie miękkie.
Dokładamy resztę warzyw: groszek, szpinak i szczaw i gotujemy jeszcze około 5 minut.
Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Nabierkę zupy nalewamy do miseczki i łączymy z śmietanką.
Dolewamy do garnka i gotujemy jeszcze minutę.
SylaUla