Sposób przygotowania:
Sernik z ziemniakiem i brzoskwiniami pieczonyETAP 1:
Świeży twaróg półtłusty zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku do miski.
ETAP 2:
Do miski większej wbić żółtka, dodać cukier, cukier wanilinowy, ziemniak ugotowany zimny przeciśnięty przez praskę i mikserem dokładnie wszystko połączyć z 3 minuty,
ETAP 3:
Do masy dodać zmielony twaróg, wsypać budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki.
ETAP 4:
Dodać odsączone z syropu kawałki brzoskwiń i połączyć mikserem składniki.
ETAP 5:
Białka ubić na sztywno i dodać do sernika, wmieszać delikatnie łyżką w ciasto.
ETAP 6:
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć biszkopty, sernik wyłożyć do formy na biszkopty.
ETAP 7:
Piec w nagrzanym piekarniku na 180 C, grzanie góra/dół około 60 minut, pod koniec można nakryć papierem do pieczenia aby się wierzch nie przypiekł za mocno.
ETAP 8:
W kąpieli wodnej stopić kawałki gorzkiej czekolady razem z mlekiem, mieszać do rozpuszczenia, polać od razu polewą sernik i posypać posypką kolorową, schować w chłodne miejsce.