Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto torcik
Wybijamy jajka oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno dodając wodę cukier a następnie żółtka. Na koniec wolno mieszając dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy ok 30 min w 180 stopniach. Studzimy.
Galaretkę i żelatynę rozprowadzamy w niewielkiej ilości wrzącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Wystudzony biszkopt kroimy na dwa krążki.
Brzoskwinie osączamy ze syropu i kroimy. Śnieżkę przygotowujemy wg przepisu na op i na koniec ubijania dodajemy galaretkę.
Spodnią część biszkoptu nasączamy ponczem, wykładamy trochę masy śmietanowej i zasypujemy pokrojonymi brzoskwiniami.
Przykrywamy masą śmietanową(trochę zostawiamy do zasmarowania wierzchu) Przykrywamy drugim krążkiem biszkoptu i nasączamy ponczem.
Smarujemy resztą masy śmietanowej i dekorujemy dowolnie można brzoskwiniami.
Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy ok 30 min w 180 stopniach. Studzimy.
Galaretkę i żelatynę rozprowadzamy w niewielkiej ilości wrzącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Wystudzony biszkopt kroimy na dwa krążki.
Brzoskwinie osączamy ze syropu i kroimy. Śnieżkę przygotowujemy wg przepisu na op i na koniec ubijania dodajemy galaretkę.
Spodnią część biszkoptu nasączamy ponczem, wykładamy trochę masy śmietanowej i zasypujemy pokrojonymi brzoskwiniami.
Przykrywamy masą śmietanową(trochę zostawiamy do zasmarowania wierzchu) Przykrywamy drugim krążkiem biszkoptu i nasączamy ponczem.
Smarujemy resztą masy śmietanowej i dekorujemy dowolnie można brzoskwiniami.