Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto truskawkowo - rabarbarowe1.

Do dowolnego naczynia wbić całe jajka, dosypać cukier i zmiksować na jednolitą masę. Następnie wsypać mąkę oraz proszek do pieczenia i ponownie zmiksować.
2.

Do zmiksowanej masy dolać olej z pestek winogron i ponownie zmiksować na jednolitą masę.
3.

Małą blaszkę 24 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie przelać ciasto.
4.

Wcześniej obrać rabarbar, pokroić na małe cząstki, wymieszać razem z konfiturą z wiśni. Do ciasta powkładać truskawki, a na wierzchu położyć rabarbar.
5.

Wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 50 minut do tzw. "suchego patyczka"
6.

Upieczone ciasto pozostawić chwilę w wyłączonym piekarniku.
7.

Ciasto wystudzić na kratce.
8.

Chłodne ciasto posypać cukrem pudrem.
9.

Smacznego !