Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto truskawkowo - rabarbarowe1.
Do dowolnego naczynia wbić całe jajka, dosypać cukier i zmiksować na jednolitą masę. Następnie wsypać mąkę oraz proszek do pieczenia i ponownie zmiksować.
2.
Do zmiksowanej masy dolać olej z pestek winogron i ponownie zmiksować na jednolitą masę.
3.
Małą blaszkę 24 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie przelać ciasto.
4.
Wcześniej obrać rabarbar, pokroić na małe cząstki, wymieszać razem z konfiturą z wiśni. Do ciasta powkładać truskawki, a na wierzchu położyć rabarbar.
5.
Wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 50 minut do tzw. "suchego patyczka"
6.
Upieczone ciasto pozostawić chwilę w wyłączonym piekarniku.
7.
Ciasto wystudzić na kratce.
8.
Chłodne ciasto posypać cukrem pudrem.
9.
Smacznego !