Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto z malinami
Przygotować niezbędne składniki na ciasto, mąkę przesiać na sicie drobnym, jajka sparzyć wrzącą wodą. Oddzielić białka od żółtek. Do miski dodać margarynę, posiekać ją nożem , wsypać mąkę, proszek do pieczenia i dodać same żółtka dokładnie zagnieść ciasto aby było gładkie i lśniące. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej części dodać kakao i dokładnie zagnieść ciasto. Obie części ciasta schłodzić w lodówce przez około godzinę. Następnie białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i z cukrem. Przygotować blaszkę o wymiarach 25x36 cm, wysmarować ją tłuszczem i posypać bułką tartą, wyłożyć na dno ciemne ciasto i równomiernie je rozłożyć na blasze i ponakłówać widelcem, posmarować dżemem, wyłożyć opłukane maliny, jasne ciasto zetrzeć na tarce o grubych otworach i równomiernie rozłożyć na malinach. Na samą górę wyłożyć ubitą pianę z białek. Włożyć do nagrzanego piekarnika na około 60 minut do temperatury około 190-200 stopni C. Piec do suchego patyczka, wyjąć i ostudzić ciasto.