Sposób przygotowania:
Szybkie danie jednogarnkowe z parówkamiPrzygotowanie pieczarek:
Pieczarki dokładnie oczyszczamy. Kroimy na pół.
Cebulkę obieramy, płuczemy pod bieżącą wodą.
Przygotowanie parówek:
Parówki obieramy z osłonek.
Kroimy je na kawałki 2-3 cm.
Przygotowanie gulaszu:
W dużym rondlu na łyżce oleju szklimy cebulkę. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki. Posypujemy vegetą do smaku.
Mieszając dusimy na średnim ogniu do miękkości. Następnie zalewamy 1 szklanką gorącego bulionu drobiowego.
Zagotowujemy ,dodajemy pokrojone parówki i przecier pomidorowy.
Mieszając dusimy razem chwileczkę.
Etap końcowy:
Parówki w sosie zagęszczamy zawiesiną z mąki i odrobiny zimnej wody. Gotujemy jeszcze chwilę.
Dodajemy zahartowaną śmietanę i posiekaną pietruszkę. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem,papryką w proszku.